«С открытым сердцем и доброй душой» атты ең үздік
ұлттық тағам байқауының
ЕРЕЖЕСІ
Байқау ұйымдастырушысы: «Балқаш қаласының мәдениет және тілдерді дамыту бөлімі» ММ
Байқау мақсаттары:
— Қазақстан Республикасының Алғыс айту мерекесін дәріптеу;
— Қазақстан халқының ұлттық тағамдарының алуан түрлілігін көрсету, таныстыру және танымал ету;
— Орта және шағын кәсіпкерліктің белсенділіктерін арттыру
Байқаудың шарттары:
1. Байқауға қаланың барлық тілек білдірген тойхана, кафе және басқа да қоғамдық тамақтандыру объектілерінің иелері және брлық қала тұрғындары қатыса алады.
2. Қатысушылардың дайындайтын ұлттық тағамдары жереби арқылы анықталады (жереби ү.ж. 20 ақпанында сағ.11.00-де Мәдениет сарайында өтеді).
3. Қатысушылар әр ұлттың ұлттық тағамдарын әзірлейді және белгіленген жерде қазылар алқасы мүшелеріне дәм татқызады.
4. Әділқазылар алқасы келесіні ескертеді:
— ұлттық тағамдардың ассортиментін;
— тағам дәмінің жоғары сапасын, ыдыс даярлауын.
5. Байқау қорытындысы бойынша жеңімпаздар дипломдармен және бағалы сыйлықтармен марапатталады
Байқаудың өткізу мерзімі және өтінімдерді қабылдау:
1. Байқау 2018 жылы 1 — наурызында сағат 15.00-де М.Хамзин атындағы мәдениет сарайының вестибюлінде өткізіледі.
2. Қатысушылар өз өтінімдерін Балқаш қаласы, Ленин көшесі, 32, М.Хамзин атындағы мәдениет сарайына төмендегі нұсқа бойынша 19 — ақпанына дейін тапсыруы керек:
№ Мекеменің, ұйымның атауы Жауапты адамның тегі, аты-жөні, байланыс телефондары
Байланыс телефондары: факс 8(71036) 4-90-66, 4-47-45
ПОЛОЖЕНИЕ
конкурса на самое лучшее национальное блюдо
Организатор конкурса: ГУ «Отдел культуры и развития языков города Балхаш»
Целью конкурса являются:
— Популяризация праздника Дня благодарности Республики Казахстан;
— Демонстрация, ознакомление и популяризация многообразия национальных блюд народов Казахстана;
— Развитие активности среди представителей малого и среднего бизнеса.
Условия конкурса:
1. В конкурсе могут принять участие владельцы ресторанов, кафе и других объектов общепита и все жители города Балхаш.
2. Национальное блюдо, которое должны приготовить участники, определяется посредством жереби (жеребьевка состоится 20 февраля т.г. во Дворце культуры в 11.00 час.);
3. В установленном месте национальные блюда должны быть представлены для жюри с целью проведения дегустации.
4. Жюри конкурса будет учитывать:
— ассортимент национальных блюд;
— вкусовые качества блюд, сервировку.
5. По итогам конкурса Победители награждаются дипломами и ценными призами.
Сроки проведения конкурса и подачи заявок
1. Конкурс состоится 1 марта 2018 года в 15.00 час. в вестибюле Дворца культуры им. М.Хамзина.
2. Участники должны представить заявки на участие по адресу г. Балхаш, ул. Ленина, 32, Дворец культуры им.М.Хамзина до 19 февраля по следующей форме: № Наименование организации, учреждения ФИО, контактные телефоны ответственного лица
Контактные телефоны: факс 8(71036) 4-90-66, 4-47-45
Для отправки комментария вам необходимо зарегистрироваться. Login